Info om konserveringsmiddel i vores maling

Konserveringsmiddel i vores maling

Det er meget få natur- og økomalinger i almindelig handel, som ikke indeholder et konserveringsmiddel. Det tilsættes for, at hæmmer vækst af skimmel og bakterier i malingen, så malingen ikke rådner/mugner efter kort tid. 

Den kalkbaserede maling vi forhandler her i PurePaint indeholder også et konserveringsmiddel. Hvorfor dog det? Naturmaling er vel 100 % naturlig? Næsten.. vores maling består af 99,9 % naturligt indhold og 0,1 pct konserveringsmiddel.  Konserveringsmidlet hedder Benzisothiazol. Der er dog tilsat så lidt (0,1 pct) og malingen har stadigvæk har en begrænset holdbarhed ifht konventionel maling. Denne lave mængde har endnu ikke givet årsag til problemer for allergikere og kemi-overfølsomme, hverken hos os eller vores leverandør og samarbejdspartnere.

Har du udviklet allergi

Har du udviklet allergi overfor stoffer i eks maling, vil din krop reagerer ekstra sensitivt overfor påvirkning af disse stoffer. Som en slags overreaktion, der kan give svære allergiske reaktioner. Indholdet af konserveringsmidler i almindelig maling, kan være ret højt. Har du haft opholdt dig i rum med nymalede vægge med almindelig maling, kan du være én af de uheldige der have udviklet allergi. Jeg anbefaler derfor Benzisothiazol-allergikere, at kontakte mig og få tilsendt en farveprøve, så de evt kan få taget en overfølsomhedstest hos lægen. Har du allergi overfor MI, kan man opleve allergi overfor Benzisothiazol.

 

Vores robuste vægmaling Linus, indeholder IKKE konserveringsmidler. Da den baserer sig på linolie er den selvkonserverende i sig selv. 

Stop Papirspild mærket https://www.ingenco2.dk/crt/dispcust/c/5148/l/2 CO2 Neutralt