Om malingen

Hvad er Naturmaling? 

Naturmaling baserer sig på naturligt indhold.

 

Ingen plastik, ingen uønsket kemi - naturens egne råstoffer. 

 

Her er tale om naturlig indhold, som kridt, kalk, linolie, mælk, æg mv.  For at give malingen farve tilsættes naturlige farvepigmenter som stammer fra jorden og planter.

 

Lige fra den første opdagelse af menneskets brug af maling i hulemalerierne og indtil 1930érne, har vi altid malet med naturlig maling. Naturlig maling er altså i menneskets historie, pånær de sidste små 100 år, det vi altid har malet med.

 

Mange ønsker et sundt og giftfrit indeklima, faktisk tror jeg de fleste mennesker ønsker sig det. Men vi er nok blevet vænnet til at tro at for at få en maling med ordentlig dækkeevne, robusthed og egnet til vådrum mm, ja så skal den nok lugte lidt kemisk.. Men faktisk kan naturmaling opfylde mange af disse ønskede kriterier. God dækkeevne og drøj i brug, hvilket især skyldes kalkens gode egenskaber.

 

Uanset hvilken maling man maler med, vil malingen altid skulle af med fugt og andre stoffer som malingen indeholder. Indeholder malingen opløsningsmidler og andre kemiske stoffer, vil disse også fordampe fra væggen og ud i rummet.

 

Er du gravid eller har små børn kan du roligt male med naturmalingen. Se vores udvalg her.

 

En del tror at naturmaling koster mere end almindelig maling eller Svanemærket maling. Men det er ikke tilfældet hos os. Vi står på mål med naturlig

og bæredygtig maling til fair priser. 

 

Med venlig hilsen